Ahogy azt a korábban közölt kémfotó alapján már sejteni lehetett, a Suzuki adózási okok miatt 4 méter alá lőtte be az új Swift Dzire lépcsős hátú karosszéria hosszát, így az autó megjelenése és praktikussága megkérdőjelezhető.

Kétszínű beltér jár a lépcsős hátú Swifthez Kétszínű beltér jár a lépcsős hátú Swifthez

Továbbra is 2430 mm a tengelytávolság, mint az Esztergomban gyártott autóknál, a hossz 3995 mm-re nőtt, az indiai útviszonyok miatt pedig megemelték a hasmagasságot is, ami 170 mm, a tető 1555 mm magasan van. A csomagtartó mindössze 316 literes, ami jelentős visszalépés az előd 460 literes hátsójához képest. A korábbi Dzire lépcsős hátú modell is gyártásban marad, de azt csak flottavásárlók – elsősorban taxi – kapják.

Csak 316 literes a csomagtér Csak 316 literes a csomagtér

A Swift Dzire az 1,2 literes benzinessel és az 1,3 literes turbódízellel kerül forgalomba, a benzineshez akár automatikus váltó is kérhető. Annyiban más a mi autónknál az indiai modell, hogy hátul csak dobfékeket kap, míg nálunk körben tárcsafékekkel szerelik a Swiftet. Az autó megjelenését új első lökhárítóval is megkülönböztetik az ötajtós (Indiában nem gyártanak háromajtóst) Swifttől, a forgalmazás február elsején indul.

Mosolygósabb lett a Dzire első lökhárítója Mosolygósabb lett a Dzire első lökhárítója

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!