Az Egyesült Államok politikai vita miatt befagyasztott költségvetése természetesen az autóiparra is kihat, de nem csak abban a formában, hogy a jelenleg fizetés nélküli szabadságra küldött emberek nem tudják majd fizetni a részleteket, illetve fizikailag nem vesznek majd új autót.

Azok a hivatalok is leállították működésüket, amelyek jóváhagyása egyébként elengedhetetlen ahhoz, hogy egy új autót értékesíteni lehessen. Például az NHTSA nem végez törésteszteket, illetve a már elvégzett tesztek eredményeit nem publikálja, ezen kívül az EPA nem végez szabványos fogyasztás és károsanyag-kibocsájtási vizsgálatokat, illetve az elvégzett eredményeket nem publikálja. Márpedig ezek nélkül nem lehet új autót értékesíteni az USA-ban – a már piacon lévő autók értékesítése zavartalan. Ha elhúzódik a költségvetési válság, akkor a feltorlódott vizsgálatok „behozása” miatt nem oldódik majd meg azonnal a probléma – egy pár napos, esetleg egy hetes leállás még különösebb fennakadás nélkül lezajlik, ennél hosszabb esetén már komolyabb gondok lehetnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!