A szuperautó-utánzatok általában könnyen leleplezhetőek, de ennél a Ferrari F40-esnek látszó tárgynál nem ilyen egyszerű a szemlélő dolga. A Pontiac Fiero alapokra felépített sportkocsi még a gyakorlott autórajongót is képes becsapni.

Nem csoda, hiszen még 1994-ben építették meg egy akkor 7 éves Pontiac Fiero alapjára az utánzatot, amit aztán a mostani eladó azóta tökéletesített. Például érdemes megemlíteni, hogy az illesztési hézagok mindenhol egyenletesek, a Compomotive felnik is sokat számítanak a tökéletes illúzió megteremtésében, és nem spórolt a gumival sem a megrendelő, elöl 225/45 R17-es, hátul 335/35 R17-es abroncsok vannak.

Az évek alatt a belső tér is átalakult, és az autó elhaladása közben látható műszerfal-felső rész formája is az olasz eredetit idézi. Aki nincs tisztában a dolgokkal, azt közelebb menve a hasított bőr borítás és a Ferrari F355-ösből származó eredeti középkonzol vezetheti félre. A motorhangon azonban könnyen lebukik az autó, hiszen hiába minden optikai tuning, ha csak egy 135 lóerős, 2,8 literes V6-os bugyogását hallja az ember. Az internetes árverésen eladásra kínált autóra már érkezett egy 25 000 dolláros ajánlat is, de az még nem érte el a minimálárat. Hát igen, 18 év munkája nem olcsó mulatság…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!