A Terrorelhárítási Központ fogta el azt a férfit, aki vasárnap este az M5-ös autópályán lőtt rá egy autóra.

A Police.hu közleménye szerint a 45 éves férfi 2019. március 24-én 22 óra körül az M5-ös autópályán Gyál térségében Budapest irányába közlekedett BMW típusú személygépkocsijával, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy Nissan típusú gépkocsit vezető román állampolgárságú férfival. A konfliktus során a BMW sofőrje egy fegyverrel, vagy annak utánzatával lövést adott le a másik gépjármű irányába, amely annak karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott.

A dabasi rendőrök adatgyűjtést követően azonosították a BMW vezetőjét, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak.

A házkutatás során a rendőrök egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyeket és lőszereket, valamint egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt találtak, amely utóbbi eszköz a kirendelt igazságügyi fegyverszakértő véleményében foglaltak szerint lőfegyvernek minősül.

 

Az ügyészségi közleményben további információk is kiderülnek a “közlekedési konfliktusról”. Eszerint amikor a gyanúsított a sértett mögé ért, több alkalommal is felvillantotta a reflektort azért, hogy ezzel minél előbb a külső forgalmi sávba kényszerítse. Miután szabaddá vált a külső forgalmi sáv, a sértett kihúzódott a jobb oldali sávba. A gyanúsított a járművével a sértett mellé ért, a sértett felé rántotta a kormányt, majd megelőzte. A külső forgalmi sávba áttérve indokolatlanul lelassította járművét.

A gyanúsított és a sértett közötti közlekedési konfliktus folytatódott, melynek során a gyanúsított egy házilag összeállított ún. tollpisztolyból egyszer rálőtt a sértett járműjére. A lövedék a kitehergépkocsi hátsó ajtajába csapódott.

A férfit előállítását követően a Pest megyei nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.