Lehet még a Tata Nano-nál is fapadosabb autót készíteni? Igen. Úgy hívják: Bajaj B60. Az indiai cég eddig motorkerékpárok és riksák gyártásával foglalkozott, most a minimálautó szegmensben is piacra lépnek.

Mindössze 400 kg a tömege az autónak, amelyet egy 0,2 literes (!) egyhengeres (!) benzinmotor mozgat. A megfelelő nekifutás után akár 70 km/órás sebességet is el tud érni a négyajtós jármű, és állítólag megelégszik 2,5 literrel benzinnel 100 km-en.

A lassúság egyébként előnynek tekinthető, hiszen hiába a négy kerék, az 1,31 méter széles autó 1,65 méter magas, a hossza, pardon, rövidsége 2,75 méter – 7 méternél kisebb körön meg tud fordulni a B60. Kétféle beltér közül választhatnak a vásárlók, 2+2 vagy 1+3 személyes kialakítást lehet kérni a négyajtóshoz. A raktér 44 liter, az ülések alatti terek megtöltésével (de akkor hova kerülnek a lábak?) 95 liter a csomagtér. A Bajaj B60 vételára egyelőre nem ismert, de muszáj lesz érezhetően a Tata Nano alá beárazni, ha sikeresek akarnak lenni vele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!