Az ötvenes évek szovjet reprezentatív limuzinja volt a Gaz-12 Zim, amely Szergej Baarinov formatervező legújabb digitális tervét ihlette – nem új a témaválasztás, hiszen a Gaz-M20 Pobjeda, a Zisz-110 és a Gaz-24 Volga újragondolt változatát is elkészítette már a fiatalember.

Annyiból új a megközelítés, hogy most nem a szovjet eredeti formáját akarta modernizálni, hanem az egykori szovjet formatervezőkhöz hasonlóan a korabeli amerikai autók stílusát vette alapul. Nem véletlen a futurisztikus megjelenés, hiszen az USA-ban űrrepülőket akarták megidézni, gondoljunk csak az atommeghajtású tanulmányokra.

A belső tér teljesen új, a mai kor követelményeinek megfelelően bőven jut hely monitoroknak és érintőképernyőknek. A technológia fejlődése azon látszik, hogy ma már megvalósítható lenne teljesen üveg tetővel is az autó, a megfelelő elszigetelésről elektromos mozgatású függönyök gondoskodnak.

Nagy méretű reprezentációs autóként a Gaz-12 Zim karosszériájában bőven van hely a technikának is, bármilyen belső égésű motorral vagy akár akkumulátoros-elektromos hajtással is megvalósíthatónak tartja az autót Szergej Barinov.