Korábban már elárulta a BMW, hogy a kínai partnerével, a Brilliance autógyárral közösen új olcsóautó-márkát alapít Zinoro néven, és máris itt vannak az első modell kémfotói – egyenesen Münchenől.

A brit Autocar újság weboldalán jelentek meg a képek, amelyeken egy minimálisan átalakított BMW X1-est látunk. Épp csak a kocsi orrát és hátulját borító műanyag elemeket változtatták meg, és természetesen elbúcsúztak a jellegzetes veséktől is. Mindennek oka, hogy a Zinoro márka első modellje az akkumulátoros-elektromos szabadidő-autó lesz X1 alapokon, és utóbbit lényegében már készre fejlesztették műszakilag, épp csak át kell márkázni, és máris indulhat a forgalmazás – és így legalább nem megy veszendőbe a fejlesztésre költött pénz, ami az egyébként lelohadó elektromos autó iránti lelkesedés miatt valószínűleg veszendőbe ment volna, hiszen nem került volna piacra Európában és Észak-Amerikában a típus. Ezeken a helyeken az új i almárka lesz majd a nagy dobás hamarosan. A kínai Zinoro márka második autója a benzinmotoros, előző generációs 3-as alapján épített limuzin lesz majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!