A Cambridge-i Aston Martin márkakereskedés készítette el a legújabb különleges autót, a Spitfire vadászrepülő 80. születésnapját ünnepelték a V12 Vantage S Spitfire80 elnevezésű limitált modellel. Ennél a repülő eredeti sötétzöld színét vették alapul, a sárga díszcsíkok a repülő szárnyainak festésére utalnak, ezenkívül egyedi logókat nyomtak az üléskárpitokba is.
aston2
Mindössze 8 darabot készítettek a különleges autóból, amelyeket a 180 000 fontos, azaz 62 millió Ft-os vételárnak megfelelően különleges ünnepség keretében adtak át tulajdonosaiknak kedden. A duxfordi repülőtéren lévő múzeum egyik hangárában kerítettek sort az ünnepélyes átadásra, majd a kifutópályán egy levegőben repülő Spitfire vadászgéppel közösen autózhattak az újdonsült tulajdonosok. Azonban a nyolcból az egyik autó kipördült a kifutópályáról és balesetet szenvedett. 11:11-kor riadóztatták a mentőket, majd 11:18-kor hívták a tűzoltókat, hogy segítsenek kiszabadítani a két embert a roncsból. A helyszíni ellátást követően kórházba szállították a sérülteket, állapotuk nem életveszélyes. Az Aston Martin, a Jardine Motors Group és a múzeum a baleset tényén kívül nem kívánta kommentálni a történteket.
aston3
Mivel a sérülteket ki kellett vágni az autóból, a nyolcból az egyik Aston Martin V12 Vantage S Spitfire80 megsemmisült, arról nincs információ, hogy pótolják-e ezt. Magánterületen történt a baleset, úgyhogy nem számíthat a biztosító segítségére az autó tulajdonosa.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!