Tudja, hogy mennyi időt tölt el egy átlagos ember életében piros lámpánál? Mennyi idő alatt nyílik ki egy baleset után a légzsák? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az egyik legnépszerűbb autós sorozat, az Autókereskedők új epizódjaiból a Discovery Channel műsorán. Immár kilencedik évadához érkezett az Autókereskedők, a Discovery Channel nagy sikerű sorozata, melynek házigazdái a népszerű páros: a kalmárkodó Mike Brewer és a szerelő Edd China. A fiúk részről-részre felújított autócsodákkal dobogtatják meg a nézők szívét – és sosem fogynak ki az új trükkökből és ötletekből.

Mike és Edd minden epizódban ezrek álmát váltják valóra, egy-egy szép klasszikus autó költséghatékony felújításával: Mike megvillantja a használtautó-vásárlás minden csínját-bínját, Edd pedig olyan fogásokat mutat műhelyében, amelyek ugyan sok munkával járnak, de a lehető legkisebb anyagi befektetéssel eredményeznek nagy változásokat a koros autókban. Nem kell autóbolondnak lennünk ahhoz, hogy gyönyörködjünk a csapat által helyrehozott kocsikban. A két autóőrült lestrapált, legendás autókat vásárol, hogy felújítás után eladja azokat. A két férfi – ahogy eddig is – az eredeti, jellegzetes dizájnhoz hűen pofozza helyre a jól ismert, régi modelleket és látja el őket változatos extrákkal.

A vadonatúj részekben Mike körbeutazza Angliát, az európai kontinenst és Amerikát, hogy megtalálja azokat a legendás klasszikus autókat, amelyeknek majd Edd állítja vissza régi fényét. Így kerül ki kezeik alól egy igazán pompás Fiat Dino típusú olasz sportkocsi.

 

Angliába visszatérve Mike felkutatja a „legbritebb” sportkocsi, a Morgan egy példányát, amelyet a jól bevált munkamódszerrel pofoznak ki: az autó új alvázat és lengéscsillapítókat kap, illetve a hátsó felfüggesztését is megjavítják.

Mike Franciaországban levadássza az eddig vásárolt autók közül a legritkábbat, egy klasszikus Renault Alpine 310-est, mely egy neve elhallgatását kérő vevőnél talál majd gazdára.

Az Autókereskedők új évada hétfőtől-péntekig látható 19.00-kor, valamint vasárnaponként a Turbó blokkban, amelyben olyan népszerű sorozatokat mutat be a Discovery Channel a benzingőz szerelmeseinek, mint a Csúcsmotorok, az Amerikai hotrodok és a szintén új évaddal jelentkező Amcsi motorok – Családban marad.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!