Paul Walker szombat délután 15:30 körül veszítette életét egy autóbalesetben, utas volt egy Porsche Carrera GT-ben, amely egy oszlopra csavarodott és azonnal kigyulladt. A szemtanúknak nem volt esélyük se kimenteni a bent ülőket.

A Walker üzleti érdekeltségébe tatozó, a kaliforniai Santa Clarita városában található Always Evolving nevű tuningműhelynél megrendezett jótékonysági rendezvényen vett részt, amelyet az általa alapított Reach Out Worldwide jótékonysági szervezet támogatására rendeztek. A kérdéses alkalomból a Fülöp-szigeteken nemrég pusztított tájfun áldozatainak rendeztek gyűjtést.

A Porschét az Always Evolving ügyvezetője, Roger Rodas vezette, aki Paul Walker gyermekkori jóbarátja, és korábban együtt versenyeztek a Pirelli World Challenge versenysorozatban. Az autóval „élvezkedni” mentek el egy körre, gumit füstöltek és egyéb mutatványokat csináltak, amikor megtörtént a tragédia. A rendőrségi vizsgálat szerint a megengedettnél – pont egy 45 mph-s, azaz 72 km/h-s korlátozó táblát tartó oszlopot ütöttek ki – jóval gyorsabban haladt az autó, amikor a sofőr elveszítette az uralmát fölötte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!