Zöld jelzést kaphat napokon belül a kaposvári NABI-eladás – információnk szerint a nyáron elindult tárgyalások rövidesen a végére érhetnek. Egyelőre hírzárlat van az ügyben, lapunk úgy tudja, hogy a cég eladásáról szóló szerződést napokon belül megköthetik a felek. Törökországon kívül Németországban is jelenlévő vállalat akarja megvásárolni a kaposvári buszgyárat. Állítólag kezdetben járműipari műanyag alkatrészeket készíthetnek majd a munkások. Volt, aki korábban megpendítette: a kompozit buszgyártás folytatása volna igazán üdvözítő, hiszen a kaposvári cég ezzel alapozta meg hírnevét. A NABI-nál májusban jelentették be a kényszerszünetet. A cég története során már volt példa arra, hogy átmenetileg a termelés lassítására, szüneteltetésére kényszerült. Tavasszal leszállították a cég utolsó járművét is a 2011. márciusában Los Angeles által lehívott 150 darabos megrendelésből.

Budai Ferenc, az IPOSZ somogyi elnöke – a hírzárlat kapcsán – aláhúzta: a konkurencia miatt érthető lépésről van szó.  A társaság nyilván csak akkor számol be a részletekről, ha pontot tettek az eljárás végére. – Amennyiben  létrejön a megállapodás, remény van arra, hogy visszaveszik azokat a munkásokat vagy azok egy részét,  akik korábban a NABI-nál dolgoztak – emelte ki Budai, aki szerint hatalmas előrelépés lenne a termelés újraindítása. Rámutatott: abban bízik, hogy a kaposvári NABI folyamatosan  hosszú távon is munkát biztosít a dolgozóknak, s nem olyan lesz a helyzet, mint korábban, amikor hol elindult, hol bezárt az üzem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!