Tragikus kimenetelű baleset történt Németországban szombaton, az A95-ös autópályán München irányába tartó Porsche 911 GT3 sofőrje a szemtanúk szerint 250-300 km/órás tempóval haladva elveszítette uralmát autója felett egy kanyarban, a Starnberg csomópontnál.

Ahogy a sportkocsi megpördült, a lehajtóágakon át sodródott kontrollálatlanul, és eközben egy, épp ott haladó Toyota Yaris oldalának csapódott. Ekkor még olyan nagy tempóval csúszott a Porsche 911-es, hogy a kisautó többször is átfordult a becsapódást követően, a sportkocsi még 150 métert csúszott – a baleseti helyszín hossza egyébként 600 méter volt.

A Toyota Yarist vezető 67 éves nő még életben volt, de mire a tűzoltók kivágták a roncsból, az állapota egyre rosszabbodott, és végül életét veszítette. A Porsche sofőrje és utasa könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, a helyszínen ellátták sérüléseiket. Az A95-ös autópálya érintett szakaszán nincs sebességkorlátozás, ennek ellenére komoly büntetésre számíthat a Porsche sofőrje.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!