Eredetileg egy mindössze 2500 darabos limitált szériát készített a Citroën a DS3 Racingből, de a kis forró ferdehátút olyan gyorsan szétkapkodták a vásárlók, hogy nagyon fel se tudott ocsúdni a gyár. Nem véletlen, hogy újabb limitált szériaként visszatér a 200 lóerős kisautó.

A Citroën DS3 Racing Gold Mat esetén különleges mattfekete-mattarany színkombinációt használnak kívül némi extra matrica-dekorációval megfejelve, és bent is ez a két szín az uralkodó. No meg a rengeteg extra, hiszen igazi csúcsmodellhez méltóan minden ott van a fedélzeten, ami csak elérhető a DS3-ashoz per pillanat.

A motortérben továbbra is az 1,6 literes turbómotort találjuk 202 lóerős teljesítménnyel, a váltó is maradt a hatfokozatú, kézi kapcsolású egység, a 100 km/órás tempót 6,5 másodperc alatt éri el a csöppség, végsebessége 235 km/óra. A tudás tehát változatlan, ami nagyon jó hír, az ár azonban 4000 euróval magasabb, mint a korábbi DS3 Racing-nél. A Citroën valószínűleg úgy okoskodik, ha az előzőt elkapkodták pillanatok alatt, akkor ezzel a felárral se okoz majd gondot az értékesítés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!