A német Alpha-N tuningcég még új szereplő a piacon, de nincs hiány a magabiztosságban. Máris saját szuperautójukat tervezik, az alapvető elgondolással már megvannak, már csak egyedül a megrendelő hiányzik az Alpha One megépítéséhez.

A lelkes csapat tagjai úgy vannak vele, hogy kijavítják a Porsche hibáját, hiszen a zuffenhauseniek szándékosan úgy építették meg a Porsche Caymant, hogy az minden téren egy kicsit maradjon el a 911-estől. Márpedig a középmotoros felépítés miatt ez az autó elméletileg sokkal jobb menetdinamikai jellemzőkkel rendelkezik, mint a farmotoros nagytestvér. Persze ennek eléréséhez jó sokat kell faragni a gyári konstrukción. Az Alpha-N például a tetőlemez kivételével kihajítja a karosszériát, és karbonból sütött elemekkel teszi azt újra teljessé. Az egyedi forma mellett jelentős tömegcsökkenéssel is jár az átalakítás, 1080-1280 kg-os saját tömeggel számolnak. Azért ilyen nagy  szórás, mert a megrendelő kívánságának megfelelő extrákat építik az autóba, arról nem is beszélve, hogy a 300 lóerős szívómotortól a 800 lóerős, biturbó hathengeres boxermotorig bármit megvalósítanak. Egyelőre nem tudjuk, mikor lesz valóság az Alpha One.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!