A Ford legtakarékosabb kisáruszállítója, egy Fiesta Van várja december 10-11-én Békásmegyeren a Művelődési Ház bejáratánál a nemzetközi macskakiállítás és árva macska örökbefogadó hétvége vendégeit. A kis Ford nem egyszerűen reklámcélokat szolgál: az állatvédők azt akarják megmutatni, milyen autót szeretnének beszerezni az elütött vagy éppen erőszak áldozatául esett állatok mentésére. A legnagyobb hazai, kifejezetten macskákkal foglalkozó civilszervezet önkéntesei ugyanis nemrégiben gyűjtésbe kezdtek: cicamentő néven elkülönített számlát nyitottak és azt remélik: minél hamarabb megvásárolhatják Magyarország első macskamentő autóját, amely egy Ford Fiesta Van lesz.

„A mentőautó beszerzésének ötlete teljes logikus és szükségszerű lépés, a gyűjtést azonban néhány önkéntesünk, teljesen civil módon kezdte meg. Az alapítvány ugyanis sajnos egyelőre egy fillért sem tud erre szánni: minden pénzünket, sőt gyakran még a segítőink spórolt pénzét is teljesen elviszi macskáink gyógyítása, napi ellátása, etetése. Ezért tartom fontosnak, hogy sikerült, egy a mindennapok problémái mellett, elkülönített számlát nyitva egy ilyen fontos cél érdekében összefogni és gyűjteni“ – fogalmazott Szépvölgyi Zoltán a Macskavilág Alapítvány vezetője. Természetesen ez az autó, gyakorlatilag a nap 24 órájában minden egyéb állatmentéssel, örökbefogadással kapcsolatos feladat megoldásában részt venne: sőt, az a tervünk, hogy nyugat- és észak-európai mintára meg szeretnénk honosítani azt a nagyon szép és tudományosan bizonyítottan hasznos akciót, hogy idős és/vagy beteg emberekhez vinnénk árva macskákat egy kis simogatásra.

Fontos szempont volt, hogy egy kis szervizigényű, takarékos és környezetbarát autó legyen az első magyar macskamentő, hiszen aki állatvédő, annak kötelessége a környezet védelmére is odafigyelni, ráadásul nagyon nem mindegy, mennyi pénzből lehet majd üzemeltetni a járművet. Minden szempontot mérlegelve ezért esett a választás Fiesta Van-re. Szerencsére rengetegen álltak mellénk az első pillanattól kezdve: Mádai Vivien műsorvezető, Szikora István egykori nehézsúlyú bokszoló, Dess Alex Bendegúz jet-ski Európa Bajnok, Simor Olivér műsorvezető, Jáksó László, Dr. Sebesi Csaba ügyvéd, a Trattoria Venezia étterem, a Velvetskin Szépségszalon és a Sugarbird divatmárka tulajdonosai és arcai, Bódi Szilvi, Dukai Regina, Horváth Éva és Debreceni Zita siettek segítségünkre.“ – tette hozzá az állatvédő.

„Természetesen nagyon jól esett a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. és a Ford Solymár felajánlása is: jóvoltukból kedvező áron juthatunk majd az autóhoz. Ráadásul segítséget kaptunk egy Ford Fiesta Van formájú különleges gyűjtődoboz elkészítésében is, amely a kereskedésben lesz elhelyezve. Így akár Ford tulajdonosok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az állatmentéshez egy igazán takarékos, környezetbarát Fordot használhassunk.“ – folytatta Szépvölgyi Zoltán. „Külön öröm számunkra, hogy Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is már akciónk kezdetekor jelezte: védnöke lesz és minden szakmai segítséget megad ahhoz, hogy igazi mentősökké válhassanak az állatvédők.“

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!