Mivel a már ismert lépcsős hátú karosszéria inkább Közép- és Kelet-Európában lesz népszerű a Fiat Tipo esetén, tőlünk nyugatabbra nagyon várják az ötajtós karosszériát, amelyet bőszen tesztelnek már – most épp Magyarországon, az M0-s autópályán találkoztunk egy erősen álcázott példánnyal.

Mivel a márka forgalmazója nem tud semmit erről az ügyről, nagy valószínűséggel a BorgWarner nevű, hazánkban is jelen lévő autóipari beszállító végez még különféle méréseket az autóval. Erre utal, hogy nem egyedül haladt a kocsi, hanem egy német, ludwigsburgi rendszámú Seat-tal közösen, utóbbiban műszerek és nagy méretű monitor is volt – a BorgWarner egyik telephelye (Beru) ebben a német városban található.

Várhatóan a Genfi Autószalonon leplezik le a Fiat Tipo ötajtós változatát, hiszen ez a soron következő, nagy nemzetközi seregszemle a megcélzott piacon. A rövidebb hátsó rész, a kisebb méretű, de nagyobb nyíláson keresztül pakolható csomagtartón kívül nem lesz más eltérés a lépcsős hátú változathoz képest, valószínűleg ennek is elkészítik majd a sportos változatát.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!