A 2010-es Genfi Autószalonon leplezte le a Lexus az első kompakt autóját, a csak benzin-elektromos hibrid hajtással kínált CT200h-t, amellyel leginkább a német vetélytársaknak akart konkurenciát állítani. Utóbbiak idő közben generációt váltottak, úgyhogy itt az ideje a japán autó megújulásának is.

Legszembetűnőbb változás a hatalmas méretű, feltűnő ráccsal megtöltött homokóra-hűtőrács megjelenése az orron, amelyhez az itt lefényképezett példányon az F-Sport csomag még agresszívabb lökhárítója tartozik. Valószínűleg a sajtófotók/videó készítése közben sikerült elcsípni az autót, amelyet azért még álcáztak is, hiszen hátul eltakarták a típusnevet és a márkajelzést – nem mintha ez bármit használna. Műszakilag nem várható eget rengető változás, megkapja a legújabb generációs fejegységet az utastér, a benzin-elektromos hibrid hajtás pedig lényegében változatlanul folytatja. Arról nincsenek hírek, hogy esetleg a Prius Plug-In változat technikáját megkapná a Lexus prémium-hibridje, de erről csak a hivatalos bemutatót követően tudunk majd biztosat mondani. Erre pedig várhatóan a Tokiói Autószalonon kerül majd sor, novemberben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!