A hírek szerint a Detroiti Autószalonon ismerhetjük majd meg a BMW nagy újdonságát, az Active Tourer néven futó egyterűt, amely felépítésén kívül még az elsőkerékhajtással hoz újat a márka számára.

A legnagyobb újdonság, ami az autót mindenféle álcázás nélkül mutató képeken látunk, az a típusjelzés, amely szerint 225i névre hallgat – eddig azt hittük, hogy az 1-es sorozat alá tagozzák be az egyterűt, de úgy látszik, azt inkább a kupéhoz és később érkező kabrióhoz csapják hozzá.

Az is biztos, hogy sportos családanyák- és -apák számára is lesz majd megfelelő erőforrás, hiszen a 25i jelzés a 218 lóerő teljesítményű, 2,0 literes turbómotort jelenti. A típus eladásainak derékhadát azonban minden bizonnyal a kisebb motorok adják majd, amelyek az új Minivel közös 1,5 literes, háromhengeres turbók lesznek. Ár tekintetében várhatóan a fő vetélytársnak számító Mercedes B-osztály lesz majd az irányadó a BMW 2-es Active Tourer esetén, amely várhatóan a jövő év közepén kerül majd a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!