Korábban már írtunk a Byd autógyár Qin nevű új fejlesztésű, konnektorról is tölthető hibrid autójáról, amelynek némileg módosított formában végül is november 12-én lesz a piaci bevezetése, épp ezért már most elkezdték az autó pozitív tulajdonságainak népszerűsítését.

Kezdjük a legfontosabbal, a Byd Qin a világ legolcsóbb, több mint 300 lóerős autója. A listaár (csak csúcs-felszereltséggel jön az autó – tv, internet, satöbbi -, nincsenek extrák, csak színt lehet választani) 200 000 jüan, ami 6,96 millió forint. Azonban a vásárlóknak nem kell ennyit fizetni, hiszen az autó megfelel a kínai kormányzat által környezetbarát követelménynek, amely kapcsán az ár egy részét maga az állam fizeti, tehát mindössze 165 000 jüan, azaz 5,74 millió Ft kifizetése után kap az ember 303 lóerőt!

De a Byd autógyár tisztában van azzal, hogy csak az árral nem fog vásárlókat szerezni autójának, ezért annak teljesítményéről is igyekszik pozitív üzeneteket közvetíteni. Például szerveztek egy gyorsulási versenyt több-kevésbé aktuális/tulajdonosaik által módosított forró ferdehátúakkal és sportkocsikkal, egy repülőtéri kifutón. Ide a gyár az általa legszebbnek ítélt, tükör-fóliás prototípust küldte, amely annak rendje és módja szerint legyorsulta a konkurenciát – Lancer Evo VIII, Focus ST, Passat CC V6.

Még mielőtt elfelejtenénk, a gyár gyorsan megjegyzi, hogy nem csak a legolcsóbb, 300 lóerő feletti teljesítményű autó a Byd Qin, és nem csak sportkocsikat alázó gyorsulással bír, de bizony jelen pillanatban a legerősebb, konnektorról is tölthető hibrid. Ehhez nyugodtan hozzá lehetne még venni azt is, hogy a világ legmerészebb autójával van dolgunk: a mattfekete vagy tükörfóliás külső csak a figyelemfelkeltést szolgálja, de a kék belső tér széria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!