Elárverezik az utolsó Minit, amely elhagyta a Longbridge-i gyárat. Egy olyan példányról van szó, amelyet egykor a gyáron belüli közlekedésre használtak, majd egy balesetet követően egy alagútba rejtették azt a munkások, mert nem volt szívük elpusztítani azt.

Mivel több mint harminc évet töltött a kocsi a föld alatt, az állapota finoman szólva is leromlott, nem is beszélve a sérülésről – egy szállítóláda borult rá az autóra, amelyet követően a főnökség elrendelte, hogy zúzzák be az autót. Azonban néhány munkás e helyett az alagútba dugta a kocsit, egy Clubman 1275 GT-t.

Hosszas keresés után egy korábbi munkás 2012-ben megkapta az engedélyt az autó eltávolítására az alagútból, mielőtt azt betemették volna a gyártelep rekultivációja keretében. Sokáig ment a vita arról, hogy megmentsék-e az autót, vagy azt temessék be mementóként. Végül is kihalászták a kocsit, amelyet május 27-én, minimálár nélkül bocsájtanak értékesítésre a Silverstone Classic Sale árverésen.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!