Az Elmű által használt elektromos hajtásúvá alakított Fiat 500-asok hazai termékek, azaz a magyar mérnökök építették be a villanymotorokat a kisautó karosszériájába. Most a Fiat is elkészült a saját akkumulátoros-elektromos minijével, az 500e az American Music Awards rendezvényen mutatkozik be, és nem sokkal később a Los Angelesi Autószalonon is látható lesz.

Első és legfontosabb eltérés a Fiat 500 almárka többi tagjához képest, hogy itt a névben szereplő betű kisbetű. További eltérések: új a lökhárító alsó részének kialakítása és a tetőspoiler, ezeket a részeket fehérre fényezték az egyébként narancssárga autón. És a küszöbborítás is mintha az Abarthról jönne, nem is beszélve az egyedi keréktárcsákról. Belül is minimális a változás, váltókar helyett gombsort találunk a műszerfal közepén, a vezető meg egy digitális kijelzővel szemezhet hagyományos műszer helyett. A technikai részletektől csak később számolnak be az olaszok, a forgalmazás először Kaliforniában indul majd meg, nem tudjuk, eljut-e Európába az akkumulátoros-elektromos Fiat 500e.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!