Az eredeti Fiat 124 Abarth grafikáját próbálták felidézni a modern kori változatnál a fekete színű motorháztetővel és a piros kiegészítőkkel, egyébként a manapság elterjed tuningfogásokat alkalmazták az átalakítás során.

Az 1,4 literes turbómotor teljesítményét 140-ről 170 lóerőre növelték, az első lökhárítón nagyobbak a szellőzőnyílások, mélyebbre nyúlik a küszöbborítás, a hátsó lökhárító alatt négy darab kipufogóvégződést látunk. A 17 colos felniken keresztül jól látható a Brembo fékrendszer, amelynek alumínium nyergeit pirosra fényezték.

A hatfokozatú, kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval (szériában kapja a kormányon lévő váltófüleket) szerelt Fiat 124 Abarth 6,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre, 230 km/h a csúcssebesség. A vezetési élményt a Record Monza fantázianevű sportkipufogó és a mechanikus önzáró differenciálmű javítja, érdemes még azt is megemlíteni, hogy a hátsókerékhajtású roadster saját tömege mindössze 1060 kg.

És ez csak a bárki számára mintegy 40 000 eurós áron megvásárolható utcai változat, amelyet még tovább lehet fokozni. A Genfi Autószalonon kiállították az utcai autóval párhuzamosan fejlesztett raliautót is, amelynél például megszabadultak a vászontetőtől, ennek a helyét hadtop vette át, amely alatt maradt hely a bukókeretnek. A motortérbe a 1,8 literes, közvetlen befecskendezéses turbómotort szerelnek, többféle programozás közül lehet választani a talajnak megfelelően, maximálisan 300 lóerő a teljesítmény. Hatfokozatú, szekvenciális váltó továbbítja a nyomatékot hátsó kerekek felé.

A FIA R-GT szabályzatának megfelelően építették fel a versenyautót, amely egyébként az SE139-es kódnéven fut, utóbbi a Sports Esperimental szavakra és arra utal, hogy ez az Abarth márka történetének 139. homologizált versenyautója. Nemsokára megkezdi majd a megrendelések gyűjtését a cég, a vásárlók a 2017-es szezonban állhatnak majd rajthoz autóikkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!