Az Opel cseh és szlovák forgalmazója az AutoDesign&Styling szakfolyóirattal közösen hirdette meg az „ADAM seeks EVE”, azaz Ádám keresi Évát című pályázatát, amelyre kifejezetten vázlatokat, és nem kész autóterveket kértek. Az Opel ADAM formatervezője, Niels Loeb is ott volt a zsűriben, ami a több mint 400 beküldött pályamű közül a magyar Sebestyén Marcell alkotását szavazta meg a legjobbnak.

Pavel Šilha, az Opel cseh és szlovák forgalmazójának igazgatója szerint „Nem ígérhetjük meg, hogy gyártásba kerül az EVE, de a beküldött pályaművek mindenképpen inspirációnak számítanak”.

1. hely: Sebestyén Marcell (23) Magyarország

Az Opel kínálatának belépőszintjét képviselhetné az ADAM és EVE páros, amelynél az utóbbi még kisebb külső méretekkel rendelkező városi mikroautó lehetne. Niels Loeb nagyra értékelte, hogy az Opel márkajegyei is megtalálhatóak a terven, amely a Trixx tanulmányra emlékezteti őt.

2. hely: LukᚠTaneček (36) Csehország

A férfias ADAM női megfelelőjét próbálta elképzelni a második helyezett cseh fiatalember, aki megpróbálta az ajkak, szemek, körmök formáit és a rúzsok/körömlakkok színeit belevinni az EVE megjelenésébe.

3. hely: Vasiliy Kurkov (26) Oroszország

Kis méretű, megfizethető roadsterként képzeli el az ADAM párját az orosz tervező.

Különdíj: Paulo Konno (45) Brazília

Az ADAM jellemző elemeit felhasználva próbált meg új autót készíteni a brazil formatervező, aki végül a zsűri elnökének, Niels Loeb-nek a különdíját elnyerte a kis méretű szabadidő-autóval, amelynél nyitható a tető – mindez nagyon hasonlít az ADAM Rocks tanulmányhoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!