A Toyota konszernnek mi csak az autógyártó részlegét ismerjük, pedig szerteágazó a japán cég, például készházakat is kínál. Most pedig bemutatták legújabb alkotásukat, a 2012 óta fejlesztett Human Support Robot, azaz embert segítő robotjukat, amellyel az állandó felügyeletre szoruló betegek és idősek életét könnyítik meg.

Nem az orvosi-nővéri felügyeletet váltja ki az új robot, hanem egyszerű dolgokat tud elvégezni azzal, hogy a padlóról vagy a polcról vesz fel tárgyakat és adja oda az ágyban lévő páciensnek. A hengeres testű, egy karral rendelkező készüléket előre felhatalmazott emberek távolról is irányíthatják, például a családtagok tudnak így videóhívással kommunikálni rokonukkal, vagy épp ellenőrizhetik állapotát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Három éves fejlesztés eredménye az itt látható Human Support Robot, amelynek most indul egy szélesebb körű gyakorlati tesztelése. Japán több klinikájára is ilyen készülékeket telepítenek, hogy aztán az ottani visszajelzések alapján tökéletesítsék tovább a gépet, mielőtt az bárki számára megvásárolható lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!