A Tesla Motors azt kifogásolja a brit közszolgálati tévén leadott Top Gear autós műsor egy epizódjával kapcsolatban, hogy abban valótlanságot állítottak a cég által gyártott Tesla Roadsterről.

A bejátszásban azt lehet látni, hogy az autó kigurul, mintha teljesen lemerült volna az akkumulátora, majd az autót egy konnektorhoz kell tolni. A valóságban azonban az autóból nem fogyott ki az energia, miután a cég visszakapta az autót a műsor készítőitől, a fedélzeti számítógép lekérdezésével kiderült, hogy soha nem merült le az autó akkumulátora a forgatás ideje alatt.

Valótlanságot állítottak a Top Gear műsorban, a helyreigazítás nem akkora közönsgéhez jutott el, mint a műsor Valótlanságot állítottak a Top Gear műsorban, a helyreigazítás nem akkora közönsgéhez jutott el, mint a műsor

A Tesla Motors azt kifogásolja, hogy azt csak utólag, egy közleményben hozta nyilvánosságra a BBC, hogy a tévében csak megjátszottak egy lehetséges helyzetet, ott nem a valóságot mutatták. Az jelenti a gondot, hogy amíg a műsort világszerte több tíz millióan látták, addig a közlemény alig pár ezer emberhez jutott el. Még a mai napig vannak olyan potenciális vásárlók a Tesla Motors szerint, akik a műsor miatt állnak el a vásárlástól. Mivel a Tesla szerint a BBC nem megfelelő módon foglalkozott a panaszával, jogi eljárást indítottak a cég ellen egy amerikai bíróságon. Az üggyel egyébként a http://www.teslavstopgear.com/ weboldalon foglalkoznak.