A Mazdánál műszaki szakemberek készítik az autókat, ezért a jelenlegi visszahívás okával nem igazán tudnak mit kezdeni. A négyhengeres benzinmotorral szerelt Mazda6-osok tank-szellőzőjébe előszeretettel költözik be egy pókfajta, eltömítve ezzel a járatot.

Márpedig a benzintank szellőzője nagyon fontos dolog, hiszen ezen keresztül jut be levegő a tankba az onnan a benzinpumpa által kiszívott üzemanyag helyére. Ha ez nem tud megtörténni, akkor vákuum alakul ki a tartályban, aminek egyrészt üzemzavar – nem jut elég benzin a motorba – másrészt akár tűz is keletkezhet, ha a tank megreped, és a benzin kifolyik.

A természet visszavág: egy pókfajta előszeretettel költözik be az amerikai Mazda6-osok tank-szellőzőjébe A természet visszavág: egy pókfajta előszeretettel költözik be az amerikai Mazda6-osok tank-szellőzőjébe

Húsz esetben már történtek üzemzavarok a pókhálók miatt, tűzesetről még nincsen tudomása a Mazdának. Egy csavarrugó beépítésével teszik lehetetlenné a szervizekben a pókok közlekedését a szellőzőjáratban. A Mazda egyébként azért is értetlenül áll a történtek előtt, mivel az összes – a V6-os motorokkal szerelt példányokban is – ugyanazt a szellőzőcsövet használják, mint a négyhengeres modelleknél, de a pókok valamiért csak a négyhengeres motorral szerelt példányokat kedvelik. A visszahívás 52 000 darab, 2009-es és 2010-es modellévű, észak-amerikai összeszerelésű autót érint.