Peter Barnwell vezette a Ford Everest nevű szabadidő-autót, amikor először is kigyulladtak a műszerfalon a figyelmeztető lámpák, majd mielőtt még reagálni tudott volna, teljesen elsötétült a műszerfal és leállt a motor. Rögtön lángolni kezdett az autó orra, épp csak ki tudott szállni az újságíró.

A tűzoltók 5 percen belül a helyszínre érkeztek, de húsz percig küzdöttek a lángokkal, amelyeket csak nagyon nehezen tudtak eloltani, közben több kisebb robbanás is történt, amely során 50 méterre repültek alkatrészek. A kiégett autó már a Ford Ausztráliai központjában van, ahol szakértők derítik majd ki a tűz okát, ezt követően döntenek arról, hogy lesz-e visszahívás, ez az első ilyen eset, még nem jelentettek kocsitüzet ezzel a típussal kapcsolatban.

A Ford Everest a Ranger pickup személyautó-változata, egy gyártósoron készülnek az autók Thaiföldön. Eddig mintegy 100 000 Ranger és 10 000 Everest készült az új generációból, ezek még nem érkeztek meg Európába.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!