Noha már bemutatták az utódát, a Huayra nevű szuperautót, amelyre hatalmas az érdeklődés, az olasz Pagani manufaktúra még mindig nem nyugdíjazta a Zondát. A különleges utcai autók után most egy versenyautóval állnak elő.

A Pagani Zonda R Evo először a Goodwood Festival of Speed közönsége előtt lesz látható, ahol Bernd Schneider fog vele végighajtani a pályán. A hírek szerint egyébként arról a prototípusról van szó, amelynél néhány, a Huayra számára fejlesztett új műszaki megoldást teszteltek (nem ártott volna egy az összeszerelés vizsgálatára sem). Pontos részletek csak két hét múlva lesznek nyilvánosak, de a hírek szerint javítottak a Zonda tömegeloszlásán, és az aerodinamika is sokkal fejlettebb.

A V12-es AMG szívómotor teljesítményét 760 lóerőre növelik, ami még tovább fokozza az autó fürgeségét. A Pagani Zonda R Evo egyébként nem alkalmas a közúti használatra, épp ezért versenyautóként fogják értékesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!