Egy generációval előrébb jár az Egyesült Államok Oroszországnál, hiszen amíg utóbbi helyen a már leváltott autót nevezték át Almerának, addig az USA az aktuális Bluebird Syplhyt kapja Sentra néven. Ez lesz a japánok legolcsóbb autója az Atlanti Óceán túlpartján – legkésőbb az ötajtós változat érkezésével.

Sokkal sportosabb lett a megjelenés, nőttek a méretek az elődhöz képest, miközben 68 kg-mal csökkent a saját tömeg. A modell fejlődését jelzi, hogy immár széria a légkondicionáló, a távirányítós központi zár és a CD-s autórádió. Extraként 4,3 vagy még több felár ellenében 5,8 colos képátlójú navigáció kérhető.

Csak egy erőforrás és egy váltó létezik, az 1,8 literes négyhengeres teljesítménye 130 lóerő és fokozatmentes automatikus váltó csatlakozik hozzá. Gyengébb ugyan 10 lóerővel a korábbi 2,0 literes négyhengeresnél, de a fogyasztása is lejjebb ment 13 százalékkal a szabványos mérési ciklus szerint.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!