Most, hogy az amerikai gyártók után a Nissan is elkészítette a dízelmotoros óriáspickupját, már csak a Toyota kínálatából hiányzik egy ilyen modell. A japánoknak lenne saját megfelelő erőforrásuk – a Landcruiser V8-asban elérhető 4,5 literes V8-as turbódízel -, de egyelőre nem foglalkoznak a kérdéssel.

A Nissannak nem ment ilyen könnyen a dolog, a Cumminshoz fordultak segítségért, akik egy 5,0 literes V8-as erőforrással segítették ki őket. Vas blokk, alumínium hengerfejek, hengerenként négy szelep jellemzi az új fejlesztésű erőforrást, amelynél egy kicsi- és egy nagy turbófeltöltőt használnak. A közös nyomócsöves befecskendezést a Bosch szállítja, van részecskeszűrő és NOx-katalizátor is fedélzeten. Az új dízelmotor csúcsteljesítménye 310 lóerő/752 Nm, és csak hatfokozatú automatikus váltóval párosítják.

A Nissan Titan XD egyébként három fülkével, három platóhosszal, két tengelytávolsággal választható, a Pro-4X felszereltségen széria az összkerékhajtás, a többinél hátsókerékhajtás az alap. A normál Titan-hoz képest merevebb az alváz, nagyobb teherbírásúak a felfüggesztések, 25 százalékkal megnövelték a hűtőrendszer kapacitását. A turbódízel mellett V6-os és V8-as benzinesekkel is elérhető lesz majd a Titan XD, ez utóbbiakról csak később közölnek információkat. A típushoz egyébként az Infiniti márkánál debütált, a NASA szakemberei segítségével fejlesztett üléseket adnak, a normál kárpit mellett bőr illetve vízhatlan műbőr is rendelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!