Nemrég számoltunk be a Jonway legújabb alkotásáról, a Subaru-Toyota-Audi-BMW elemekből összelopott A380-as megújult változatáról. Az idei évre még egy másik újdonsággal készültek a kínai tervezők: lemásolták a Suzuki Jimny-t is, csak az épp jobb lett az eredetinél.

Első és legfontosabb változás a japán terepjáró kínai koppintásával kapcsolatban, hogy annak orrát a Jeep Grand Cherokee SRT8-ról nyúlták, nem csak a szín árulkodik, igazából a hűtőrács-fényszóró vízszintes LED-es nappali menetfény egyértelműsíti a tetthelyet.

A Jonway A280-as elnevezésű kis terepjáró még egy nagyon fontos ponton tér el az eredetitől, mégpedig azzal, hogy karosszériájába vagy 20 centit beletoldottak, hogy utastere négyszemélyes legyen. A rend kedvéért ráadásul mindezt úgy csinálták meg, hogy egymással szembe nyíló ajtókat (B oszlop nincs) kapott az autó mindkét oldala. Az alvázas felépítés miatt érdemben nem lett gyengébb a karosszéria ettől. Több hely, kényelmesebb beszállás – a Suzuki is nyugodtan elkövethetne valami ilyesmit a Jimny-vel ahelyett, hogy csak a hűtőrácsát ápolgatja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!