Akinek netán az Audi TT RS nem lenne elég gyorsa vagy brutális, annak nem kell rögtön a tuningcégekhez szaladnia; bemutatkozott az Audi TT RS plus, az eddigi legerősebb és leggyorsabb győri autó.

A 2.5 TFSI öthengeres turbómotor teljesítményét 20 lóerővel megnövelték, a 380 lóerőhöz 465 Nm-es nyomaték tartozik. Váltóból kétféle van, alapból hatfokozatú, kézi kapcsolású jár, amelyet némi felár ellenében hétfokozatú, dupla kuplungosra cserélnek; utóbbival fürgébb az autó, a kupé 4,1, a roadster 4,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, kézi váltóval 4,2 és 4,4 másodperc kell ugyanehhez. A végsebesség 280 km/óra, ami továbbra is elektronikusan korlátozott.

Az Audi TT RS plus felismerését meztelenül hagyott karbon kiegészítők könnyítik meg, illetve az egyedi vörös-fekete színösszeállítású felnik, az utastérben hatalmas kagylóülések teszik élvezetessé az elöl ülőknek az utazást. Németországban 60 500 eurót kell a legolcsóbb (kupé, kézi váltó) TT RS plus-ért fizetni, a magyar vételár még nem ismert.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!