Miután csúfos bukással végződött a Saab-bal történt kis kitérője, Victor Muller újra a Spyker nevű autómárkára koncentrál. A Genfi Autószalonon bemutatott B6 Venator nevű kupénak állítólag olyan kedvező fogadtatása volt, hogy gyorsan elkészítették a kabrióváltozatát.

A Spyker B6 Venator Spyder Concept állítólag a kupéval egyszerre, 2014 végén kerül majd sorozatgyártásba, nagyjából ekkora ígérik a már többször is tanulmányozott, óriási méretű szabadidő-autójukat is a hollandok. Kérdés, utóbbiból lesz-e valami, hiszen annak utolsó tanulmánya óta már sokat változott a technikai-donor nagy méretű Volkswagen szabadidő-autó padlólemez.

Azt mondja a Spyker, hogy a nyitható fémtető és a szükséges merevítések ellenére a Spyder ugyanúgy 1400 kg alatti saját tömeggel rendelkezik, mint a kupé. Ahhoz hasonlóan ezt is egy 375 lóerő teljesítményű, középre épített V6-os mozgatja 6 fokozatú automatikus váltó segítségével. A méretek is változatlanok, 4,347 méter a karosszéria hossza, és közel 1,9 méter széles.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!