A múlt héten adtunk hírt a Youxia Motors első autójáról, a One elnevezésű, Hyundai Genesis alapon készített sportkocsiról, amelynek erre a hétre ígérték a leleplezését. Nos, abból nem lett semmi, még a cég weboldaláról is szinte teljesen eltüntették a projektet, helyette egy olyan villanymotoros luxusautót mutattak be, amivel a Tesla egyeduralmát akarják megszakítani.

Teljesen LED-es lámpák világítanak mindenhol Teljesen LED-es lámpák világítanak mindenhol

A 28 éves Huang Xiuyuan a cég alapítója és vezetője, egyébként nagy Knight Rider rajongó, a cég neve is a sorozat kínai nevének karaktereiből ered. De ez nem minden, a most bemutatott Youxia X orrán lévő fekete panel mögött piros futófény rejtőzik, és az autóban használt, Android alapú, saját fejlesztésű operációs rendszer neve KITT OS. Nem, Turbo Boost gomb nincs a fedélzeten.

Élére állított monitor a középkonzol, alcantara borít mindent Élére állított monitor a középkonzol, alcantara borít mindent

A Youxia X megalkotásának ötlete egyébként 2014-ben merült fel először, ezt követően a cégalapító összeszedte az 50 fős szakembergárdát, és megkezdték a munkát. A remények szerint 2016-ban indulhat majd a sorozatgyártás, és a gyermekbetegségek kiküszöbölését követően 2017-ben a forgalmazás. Azt ígéri a Youxia Motors, hogy nem nagyon fog beleszólni abba, milyen alkalmazásokat tud majd futtatni az autó – a műszerfal meghatározó eleme, a középkonzolt is helyettesítő, állítva beépített 17,3 colos képátlójú érintőképernyő.

Monitor rejtőzik a fekete orrbetét mögött, a digitális márkajelzés mellett Knight Ridert idéző futófény is megjeleníthető itt Monitor rejtőzik a fekete orrbetét mögött, a digitális márkajelzés mellett Knight Ridert idéző futófény is megjeleníthető itt

Műszakilag a sportos megjelenéshez illik a Youxia X tudása, a kerekeket hajtó villanymotor teljesítménye 367 LE és 440 Nm, amivel 5,6 másodperces 100-as sprintet tud majd a sportlimuzin. Háromféle akkumulátor közül kell majd választani, 40, 60 és 85 kWh kapacitással, a hatótávolság 220, 330 és 460 km lehet – a Panasonic-tól vásárolják ezeket. A töltési időkről csak annyit mondtak, hogy villámtöltővel a 85 kWh telepbe fél óra alatt 270 km megtételére elegendő energiát lehet betáplálni.

Innen nézve a Toyota Mirai volt a minta, azon használnak haosnló formájú lámpákat és szellőzőnyílásokat Innen nézve a Toyota Mirai volt a minta, azon használnak haosnló formájú lámpákat és szellőzőnyílásokat

Szóval mind megjelenésében, mind tudásában nem kell elbújnia a Tesla Model S vagy épp a jövőre várható Tesla Model 3 előtt a Youxia X-nek, miközben árban jelentősen az amerikai vetélytárs alá ígér a kínai cég. A 200-300 ezer jüanos ársávot célozták meg, ami 9-13,5 millió Ft-os vételárat jelent, és még úgy is olcsónak számít a Youxia X, ha tudjuk, ebben már a kínai kormány által adott 90 ezer jüanos (4 millió Ft) ártámogatás is benne van. Viszonyításként a szintén 90 ezer jüanos ártámogatást élvező Tesla Model S vételára 685-953 ezer jüan Kínában (31-43,1 millió Ft).

Támogatások nélkül 13-17,5 millió Ft-nak felel meg a megcélzott vételár. A Tesla ennek dupláját kéri Támogatások nélkül 13-17,5 millió Ft-nak felel meg a megcélzott vételár. A Tesla ennek dupláját kéri

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!