A VW-konszern dízelbotrányának lett áldozata a Škoda Roomster második generációja, amelynek érkezéséről először júniusban adtunk hírt. A cseh márka kereskedői nagy reményt fűztek az új típushoz, ami a Caddy átmárkázott változata lett volna, hiszen ennek híján nem tudnak majd teherautóval szolgálni a flottaügyfeleknek.

Még az előszériát is elkészítették már, a hírek szerint 100 körüli példány létezik az új Škoda Roomsterből, amikor az általános költségcsökkentés miatt elkaszálták a típust. Most pedig itt vannak az első, álcázatlan képek, amelyek a Mladá Boleslavi gyári múzeum raktárában mutatják az autót, annak is a személyszállító változatát oldalra nyitható hátsó ajtókkal és rövid karosszériával. A VW konszern azért visszakozott az utolsó pillanatban, mert a Roomster legjobb esetben is rétegmodellként gazdagította volna a kínálatot, ellenben a cseh márka hamarosan érkező új szabadidő-autói sokkal nagyobb fejlődési és nyereség-potenciállal kecsegtetnek, inkább azokra koncentrálják az erőforrásokat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!