Az egyedi autó sokkal több, mint egyszerű tuning. Vegyük például a képeken látható Galag TG-1 elnevezésű alkotást, amely eredetileg Nissan GT-R-ként kezdte meg földi pályafutását, csak majdnem teljesen lecserélték a karosszériáját.

Egyedül a jellegzetes tetőt hagyták megváltozatlanul a nagy átépítés közben, amely során jelentősen megváltoztak az arányok annak köszönhetően, hogy az egész autót egy kicsit feljebb emelték – amit jól palástolnak a mélyre húzott küszöbökkel -, hogy a 21 colos ADV.1 felnik kényelmesen elférjenek az óriási kerékjáratokban.

A technikát annyiban módosították, hogy a 3,8 literes V6-os biturbó teljesítményét 750 lóerőre emelték, egyébként maradt az okos, számítógéppel vezérelt összkerékhajtás és felfüggesztés. Még nem próbálták ki, de elméletileg 340 km/órás végsebességet is el tud érni a gép, amely 2,68 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. A Galag TG1 tömege egyébként 1630 kg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!