A Volkswagen konszern már hosszú évek óta fejleszti az elsősorban a kínai piac számára készített olcsóautóját, de leghamarabb az év vége felé várható, hogy valóság lesz az autóból. Ehhez képest itt vannak az első, mindenféle álcázást nélkülöző képek a General Motors hathatós segítségével készített olcsóautóról, a Baojun 330-as limuzinról.

Túlságosan sokat nem foglalkoztak a fejlesztésről, mindössze annyi történt, hogy amikor 2014 végén alaposan megújult a Chevrolet Sail nevű lépcsős hátú kisautó, annak az alapjára egy eltérő megjelenésű karosszériát is rajzoltak. Műszakilag az a legnagyobb eltérés a két autó között, hogy amíg a saját márkás Chevrolet hatfokozatú, kézi kapcsolású vagy automatikus váltóval rendelhető, addig a Baojun 330-as csak ötfokozatú, kézi kapcsolású váltóval létezik. A motor mindkét esetben 1,5 literes, 109 lóerős négyhengeres. Pár hónapon belül megindul a Baojun 330 lépcsős hátú változatának sorozatgyártása, és várhatóan 2016 elején csatlakozik hozzá az ötajtós modell, azonos műszaki tartalommal. A megfelelő Chevrolet-típusoknál legalább tíz százalékkal lesz olcsóbb a Baojun 330-as, ami forintban számolva 2,3-2,4 milliós indulóárat jelent.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!