Amíg Európában annak örül a Ford, milyen takarékos az autója, addig az Egyesült Államokban az okoz neki problémát, hogy pontosan milyen takarékos is az autója. A C-Max Hybrid típus piacra dobásakor büszkén reklámozták, hogy az Egyesült Államokban megszabott szabványos ciklus szerinti 47 mpg (5,0 l/100 km) fogyasztást, azonban az első vásárlók ennél érezhetőbben magasabb értékekről számoltak be, és annak rendje és módja szerint be is perelték az autógyártót.

A jogi eljárás még folyamatban van, de úgy tűnik, a Ford áll vesztésre, mert most a szabványos fogyasztást ellenőrző EPA hatósággal folytatott konzultációt követően 43 mpg-re (5,5 l/100 km) csökkentette a C-Max Hybrid szabványos fogyasztását, és az eddigi vásárlóknak 550 (készpénzes vásárló) vagy 325 (lízingelt autó) dollár kártérítést fizet, tehát lényegében beismerte, hogy hamis adatot adott meg és hirdetett. Eddig 32 000 autót értékesítettek, tehát a Ford abban reménykedik, hogy 10,4-17,6 millió dollárral megússza a félrevezetést.

Amiben egyébként nem egyedül sáros, hanem az elavult szabályozás is hibás. Arról van szó, hogy USA előírása szerint ha több hasonló tömegű autó ugyanazt a motor-váltó kombinációt használja, akkor a gyártónak elég a tervezett legnagyobb darabszámban értékesítendő autó szabványos fogyasztását hitelesen lemérnie, majd ezt az értéket használhatja a modellcsalád összes tagjánál. Jelen esetben a Ford Fusion Hybrid (Európában Mondeo-ként kapjuk majd meg) a testvérmodellje a C-Max Hybridnek, és előbbinél mérték az 5,0 l/100 km-es átlagot. Most külön lemérték a C-Max Hybrid átlagfogyasztását, ami 5,5 l/100 km lett. A Ford tehát betartotta a jogszabályt. Kérdés, ez mennyire hatja majd meg a bíróságot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!