Először is a helyi sajátosságokkal kell kezdeni: Floridában elég, ha csak az autók hátulján van rendszámtábla, illetve a saját területén bárki nyugodtan lelőhet bárkit, akiről úgy ítéli meg, hogy annak semmi keresnivalója ott. Szóval a tervezett helyi rendelet igazából csak a városi alkalmazottak életét védi azzal, hogy arra kötelezi a lakosokat, hogy úgy álljanak meg a kertjeikben, hogy a rendszámtábla minden körülmények között látható legyen közterületről is.

Ennek oka, hogy nemrég szigorították a veszélyes hulladékok tárolásáról szóló törvényt, amelynek értelmében nem csak háztartási berendezéseket – rossz hűtőszekrény -, de nem forgalomban lévő autókat se lehet tárolni saját területen. Ez utóbbiról pedig a rendszámtábla tájékoztat, amelyet mindig látható módon kell elhelyeznie a tulajdonosnak. A netán mégis ragaszkodik a tolatva parkoláshoz a tulajdonos, akkor 5 centis betűkkel kell leírnia a rendszámtábla tartalmát és azt az utcáról jól látható módon kell kihelyeznie – ez utóbbi rendelkezés abban az esetben is érvényes, ha ponyva alatt tárolja az utcáról látható autóját a tulaj.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!