A Fiat olcsó dobozaként ismertük meg a Pandát, amely idővel jópofa ötajtós minit faragtak az olaszok. Most azonban teljesen más kategóriában találkozunk a Panda névvel, hiszen egy kínai megrendelő kérésére a Rolls-Royce megépítette a nyújtott tengelytávolságú Ghost alapján a Chengdu-Pandát.

Nem azért kapott ilyen hosszú nevet a brit luxusautó, hogy elkerüljék a pert, ez a legnagyobb panda-rezervátum Kínában, és a magát megnevezni nem kívánó ügyfél kérte ezt. A karosszéria kétszínű, vörös és palládium-metál fényezést kapott, a hagyományosan kézzel festett díszcsíkot bambuszlevél-motívum szakítja félbe. Ugyanez megjelenik még a műszerfalon is.

A belső térben kontrasztos zöld cérnával dobják fel a Spice és Soft Seashell színű bőrkárpitozást, illetve a hátsó fejtámlák felületére színes ábraként panda-fejeket hímeztek. A technikához nem nyúltak a Rolls-Royce Ghost EWB Chengdu-Panda esetén, azaz 624 LE/800 Nm teljesítményű, 6,6 literes 12-es biturbó hajtja.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!