A tavalyi év elején még arról lehetett hallani, hogy idén januárban bemutatkozik az új Porsche 911-es, és mostanra már a Boxster is megújult volna, aztán jött a Volkswagen konszern felvásárlásának kísérlete, amelyet követően végül a Porsche olvadt bele a Volkswagenbe.

Az új tulajdonos első intézkedésként alaposan átnézte a cég jövőbeli modelljeinek terveit, ami azért érintette az épp folyó munkát is. Ennek következtében az új Porsche 911-es csak ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, a Boxster generációváltása a 2012-es Detroiti Autószalonon esedékes.

Marad a középmotor, azonban lesz négyhengeres-turbós bokszer is Marad a középmotor, azonban lesz négyhengeres-turbós bokszer is

Ezt csak nagyjából egy év késéssel követi az új Cayman, ami előreláthatólag a 2012-es Párizsi Autószalonon mutatkozik majd be. Az új generációs legnagyobb újdonsága az lesz, hogy négyhengeres, turbófeltölős bokszermotorral is lehet majd választani, hibridet továbbra se terveznek belőle – túlságosan drága lenne, így azt meghagyják a 911-esnek.

Még nagyjából egy évig húza a mostani Boxster generáció Még nagyjából egy évig húza a mostani Boxster generáció