Az ember azt hinné, hogy árveréseken fizetik a legtöbb pénzt a veteránautókért, pedig úgy tűnik, még mindig a jó öreg használtautó adásvétel a legjövedelmezőbb. A Bloomberg hírügynökség szerint három forrás is azt állítja, hogy egy Ferrari 250 GTO 52 millió dolláros áron cserélt gazdát.

A kérdéses példány, az 5111-es alvázszámú, 1963-ban gyártott darab többek között az azévi Tour de France autóversenyt is megnyerte a francia Jean Guichet-vel a volánja mögött, és a hetvenes évek elején megtörtént felújítása óta rendszeres szereplője a veterános rendezvényeknek.

Egyébként rövid időn belül ez már a második Ferrari 250 GTO, amely rekordot dönt, ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly júniusban szintén privát adásvétel keretében 35 millió dollárért adták el. Ha azt nézzük, milyen gyorsan növekednek a különleges autók árai, már nem kell sokat várnunk az első 100 millió dolláros gépre…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!