Carrol Shelby is részese volt a Terlingua Racing Team életre hívásának, amelynek első sikere az 1967-es Trans Am Bajnokság megnyerése volt. A negyven éves évfordulóra egy szerény, V6-os motorral szerelt limitált szériával emlékeztek 2007-ben, most pedig egy évvel a fél évszázados évforduló előtt megmutatták a jubileumi autót, a 750 lóerős Shelby Terlingua-t.

Ha már az évfordulót nem sikerült eltalálni, legalább a darabszámot 50-re korlátozták. A reménybeli tulajdonosnak először is vásárolnia kell egy Ford Mustang GT-t, majd ezen felül még 65 999 dollárt kellt fizetnie a Shelby American-nek az átalakításért, amelynek a legfontosabb eleme a Whipple kompresszor, ami az 5,0 literes V8-as teljesítményét 750 lóerőre növeli, a felfüggesztést Eibach alkatrészek – állítható toronytámaszok is – segítségével készítik fel az extra igénybevételre.

A Ford Performance kiegészítőkből a kézi váltónál a kapcsolási utat lerövidítő készletet, a megerősített féltengelyeket veszik át, a hangot Borla hátsó dobok segítségével javítják. Nagy teljesítményű Brembo fékrendszert kap a Terlingua Mustang, amely 20 colos Weld felniken gördül. A versenycsapatra a néven és a színösszeállításon kívül a hűtőrácson elhelyezett nyúl-logó, illetve az utastérbe rakott, Carrol Shelby, Bill Neale (ők a csapat alapítói) és az 1967-es Trans Am Bajnokságot megnyerő Jerry Titus aláírását viselő plakett emlékeztet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!