Még április 28-án törte össze Ferrari LaFerrari típusú szuperautóját a 27 éves Qin Fen, aki számítógépes csapatjátékok játszásával jutott vagyonához. A Sanghajban lakó fiatalember erős széllel és özönvízszerű esővel járó viharban haladt autójával este 9 körül egy autópályán, amikor elveszítette fölötte az uralmát, és megpördült.

Aquaplaning miatt lett irányíthatatlan az autó, amely a korlátnak csapódott. Semmi baja nem lett a sofőrnek, de az autó orra, első felfüggesztése, bal oldala és fara is súlyosan megsérült, a helyéről kiszakadó bal hátsó kerék letörte a kipufogót is, úgyhogy még a motor/hibrid hajtás is sérülhetett.

A büntetőadók miatt Kínában 22,5 millió jüanba, azaz 991 millió Ft-ba kerülő Ferrari LaFerrari javítása a hírek szerint 15 millió jüanba, azaz 660 millió Ft-ba kerül majd, azaz fájhat a feje a biztosítónak, mert a büntetőadó nélkül egyszerűen gazdasági totálkárra vehette volna az autót, de így muszáj lesz kifizetnie a javítást – és ezzel rögtön rádupláz az eddigi rekord javítási összegre, amelyet Rowan Atkinson McLaren balesete után fizettek ki.

Nem tudni, hogy van-e összefüggés, de alig másfél héttel azt követően, hogy összetörte a Ferrari LaFerrariját Qin Fen, egy pekingi tuningshow-n eladásra hirdette meg egyedi igényei alapján készített, a csapatának logójával és kék versenycsíkokkal rendelkező Koenigsegg Agera R típusú szuperautóját, amelyért 30 millió jüant, azaz 1,3 milliárd Ft-ot szeretne kapni. Aggódni nem kell, a fiatalember garázsában ezeken felül akad még egy másik Koenigsegg Agera R, egy McLaren P1-es…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!