Amilyen óvatosan nyúltak a megjelenéshez az elmúlt 65 év alatt a Morgan mérnökei, a technikát a Plus 4-es típusnál is folyamatosan aktualizálták. Most épp azzal ünneplik a jubileumot, hogy versenyautós körítéssel látják el az autót.

Továbbra is egy Ford négyhengeres dolgozik a hosszú motorháztető alatt, azonban a 2,0 literes szívómotor a Cosworth tudásának hála 225 lóerős, ami jelentős előrelépés az alapmodell 154 lóerejéhez képest. Sajnos ezen kívül mást már nem számszerűsítettek az AR Plus 4 nevű autóval kapcsolatban, így se gyorsulási adat, se végsebesség nem ismert.

A kihegyezett motor mellet állítható keménységű lengéscsillapítókat, új fékeket és rövidebb végáttételt is kapott a Plus 4-es, no és megjelenést is módosították. Teljesen LED-es lámpák világítanak elöl-hátul, feketére fényezik a felniket, néhány alumínium elemet egyszerűen csak políroznak, egyediek a kárpitok is, és rengeteg helyen ott látható az AR Motorsport felirat. Mindössze 50 darab AR4 Plus 4-es épít a Morgan, az ár 54 995 font.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!