Egy grünwaldi illetőségű 71 éves üzletember McLaren MP4-12C típusú sportkocsijával száguldott az A95-ös autópályán kedd este, amikor Großweil falu közelében elveszítette uralmát mintegy 240 km/h-s sebességnél elmondása szerint blokkolt az egyik kerék.

A megpördülő autó többször is a forgalmi irányokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött, végül a forgalmi sávokon keresztbe fordulva állt meg. Mintegy 400 méter hosszú volt a baleseti helyszín, az autópálya fenntartónak 26 szalagkorlát-elemet kellett kicserélnie, a helyszínelés-helyreállítás idejére mindkét irányban le kellett zárni az autópályát – az egyik irányban egy parkolón keresztül, a másikban a leállósávban terelték a járműveket.

A 71 éves autóvezetőt elővigyázatosságból kórházba szállították, de ott is csak annyi sérülést tudtak megállapítani az orvosok, hogy a bal kezén néhány vágást szenvedett, egyébként nincs baja. A McLaren teljesen megsemmisült a balesetben, a mentésben és a helyszín helyreállításán mintegy 60 ember dolgozott.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!