Szemtanúknak már korábban is feltűnt a sebesség-korlátozást nélkülöző német A7-es autópályán a nagy tempóval száguldó Ferrari F430-as, amelynek 40 éves vezetője Laatzen közelében kapott defektet, és veszítette el uralmát az autó felett.

A rendőrség úgy becsüli a helyszínelést követően, hogy közel 300 km/órás tempóval száguldott a sportkocsi a baleset pillanatában – a szalagkorlátnak összesen 17 szakaszát kellett kicserélni. Először a belső korlátnak ütközött az autó, majd a szélső fal mellett állapodott meg a darabokra szakadt roncs. Csodával határos módon a 40 éves férfi sofőr és 39 éves hölgy utasa is túlélték az esetet, ráadásul csak könnyű sérüléseket szenvedtek el, más közlekedő nem sérült meg.

A műszaki mentés több órán át tartott, az érintett szakaszt 3 órán át teljesen lezárták, majd 1 sávon indították meg a forgalmat, miközben a szalagkorlátokat javítottak a mentőegységek. Az autónak nem maradt nagyon hasznosítható alkatrésze, ami 130 000 eurós kárt jelent, az autópálya-kezelő nem közölte, mennyibe került az úttest helyreállítása.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!