Afzal Khan 2008-ban 440 000 fontért (155 millió Ft) vásárolta meg az F1 felségjelzésű brit rendszámtáblát, amivel bekerült a hírekbe, hiszen ez volt a szigetországban a rekord összeg, amit valaki hatósági jelzésért fizetett. Akkor még a Mercedes-McLaren SLR típusú kocsiján használta (piaci értéke akkoriban 250 000 font körül volt), de idő közben az üzletember (többek között a Khan Designs nevű tuningcég tulajdonosa) másik autójára, egy Bugatti Veyronra került át.

Most valaki 6 millió fontot (2,1 milliárd Ft) ajánlott a rendszámért, de Afzal Khan nem állt kötélnek, mivel ez a kedvenc rendszáma, és ez az összeg még nem elég ahhoz, hogy megváljon tőle. Különben is, az egyedi rendszámok ára töretlenül megy fölfelé, a közelmúltban például Roman Abramovics 285 000 fontért vette meg a VIP 1 rendszámot, és egy ismeretlen vásárló 1 millió fontot fizetett az X1 kombinációért múlt szeptemberben. Afzal Khan egyébként az Essex Megyei Tanács szolgálati autójáról, egy Volvo S80-asról vásárolta meg a rendszámot, a befolyó összeget fiatal autóvezetők taníttatására fordították. Az üzletember tulajdonában van még a 4HRH és a No1 rendszám is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!