Amikor a Cullinan néven fejlesztett új szabadidő-autót bejelentette a Rolls-Royce, a prototípusról készített fényképeken az aktuális Phantom karosszériaelemeinek felhasználásával burkolták a technikát – a közúton lefényképezett prototípusokról egyébként hiányzik a nagy méretű hátsó szárny. Utóbbiról árultak el most annyit, hogy az egy teljesen új fejlesztésű alumínium térvázat jelent, ami a jövőben az összes Rolls-Royce alapja lesz.

Első alkalmazása a korábban már bejelentett, fejlesztés alatt álló szabadidő-autó lesz, de aztán szép sorban átállítják erre a személyautókat is, minden bizonnyal a Phantom lesz a sorban következő, hiszen a 2003-ban bemutatott típus így is több, mint másfél évtizedig szolgál majd. Igazán nagy változást majd a Ghost/Wraith/Dawn modellsorozatnál hoz az új térváz, hiszen azok jelenleg jórészt acél karosszériával készülnek, az előző BMW 7-es generáció padlólemezére épülnek. A motorkínálat annyit változik, hogy a jövőben várhatóan az összes Rolls-Royce motorterében a két turbós, 6,75 literes V12-es kerül majd, és várhatóan a BMW segítségével hálózatról tölthető hibrid hajtást is kínálnak majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!