Azt tudjuk, hogy az Egyesült Államokban szeretnek perelni az emberek, és csak idő kérdése volt, mikor indul meg az első polgári peres eljárás az autóit a valóságosnál alacsonyabb fogyasztással áruló Hyundai/Kia ellen.

Ohióban három ember nyújtott be keresetet meg nem nevezett összegű – majd a bíróság megítél egy méltányos összeget – kártérítés érdekében. Egy Los Angeles-i bíróságon nyújtotta be a kerestet 23 autótulajdonos, akik szerint a Hyundai és Kia forgalmazó által adott kártérítés nem kárpótolja őket autójuk újraértékesítési értékének csökkenése miatt. Épp ezért pénzt szeretnének, mégpedig 775 millió dollárt, ami átszámolva kicsivel több, mint 173 milliárd forint. Azért ennyit nem csökkent a 23 autó használt piaci értéke…

A Hyundai Motor America és a Kia Motor America számára az érintett 900 000 autóval kapcsolatos önkéntes kifizetés mintegy 907 millió dolláros kiadást jelent, és a hatósági eljárás végén is egészen biztosan lesz valami büntetés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!